Добре дошли в магазин ЕкоДом!
Валута:BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG

Количка

0 артикула
Валута:BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG
  • Меню

Категории

Екомаркировка "Blue Angel" за капаните на SWISSINNO за хуманен контрол на мишки

 

Дата: 2021-01-28

    Good for me.
                                       Good for the environment.

The German Ecolabel

 

 

PRO SuperCat                    No See No Touch

 

 

St. Gallen, Швейцария - 26 януари 2021 г.

 

Хуманен контрол на мишки

 

В резултат на иновативното и систематично разработване на продукти, известната швейцарска компания SWISSINNO получи екомаркеровка "Blue Angel" за два важни продукта за контрол на мишките. Както капанът за мишка PRO SuperCat, така и капанът за мишки No See No Touch са преминали успешно всички тестове и са получили престижния сертификат. Това е допълнително доказателство за качеството на продуктите на компанията и възнаграждава неуморните усилия в областта на хуманната и ефективна борба с вредителите.

 

Ефективни капани за мишки за устойчив успех

 

Основната характеристика на капан за мишки е способността да привлича и убива гризачи бързо и надеждно. Освен това все повече хора отдават значение на това да се произвеждат по устойчиви устройства, с дълъг експлоатационен живот и да отговарят на настоящите стандарти в областта на хуманното отношение към животните и защитата на видовете. Не всички капани за мишки обаче са създадени еднакви и вземането на решение по време на процеса на покупка често може да бъде трудно. Това е така, защото има големи разлики във функционалността и ефективността на капаните и в степента, до която те предлагат хуманно убиване в съответствие с хуманното отношение към животните и защитата на видовете.
Независими и надеждни организации за качество и сертификати за опазване на околната среда като "Blue Angel" се използват, за да дадат на клиентите по-добри насоки и да им помогнат при вземането на решение. Този екологичен етикет на германското федерално правителство гарантира, че продуктите отговарят на високи стандарти, що се отнася до екологични и здравни свойства, както и неговите експлоатационни характеристики. По отношение на борбата с вредителите, критериите за отпускане се фокусират предимно върху способността за привличане, функционално действие, което подпомага хуманното отношение към животните и ефективността.

 

За да може даден продукт да бъде награден със "Blue Angel", той трябва да отговаря на всички тези критерии. Започвайки с привлекателност, те тестват дали капан за мишки привлича над 90% от всички мишки в тестовата зона, като къща, гараж, конюшня за животни и т.н., в рамките на максимум 7 дни. Дали функционалното действие подпомага хуманното отношение към животните се определя чрез периода от време, необходим за процеса на умъртвяване. За да не страдат мишките дълго, те трябва да умрат в рамките на 30 секунди след задействането на капана. Способността на капана за мишки да намали напълно популацията от заразяване се илюстрира от стойността на ефективността.

 

Капаните за мишки PRO SuperCat и No See No Touch

 

И двата продукта от SWISSINNO за контрол на мишките преминаха успешно всички тестове и следователно се открояват с тяхната ефективност. Причината за техния успех се дължи на няколко аспекта. Първият аспект е използването на твърди и висококачествени материали. Те гарантират, че капаните за мишки имат здрава конструкция и гарантират дълъг експлоатационен живот. За да се повиши нивото им на привлекателност, се използва естествена стръв, която е неотразима за мишки и не съдържа никакви химикали или отрови. Изключително мощният механизъм за въздействие гарантира, че той работи в съответствие със стандартите за хуманно отношение към животните. „Система за лесен улов“, тя дава възможност на гризачите да се запознаят с капана, като по този начин правят възможно избягването на преждевременно фалшиво задействане. Това позволява на мишките да инспектират задълбочено капана и да се поставят в оптимално положение, когато ядат стръвта. Веднага щом се достигне тази позиция, капанът се затваря и през повечето време мишката умира мигновено. Фалшивото задействане често може да доведе до наранявания на гризачите и да им причини агония, така че развитието на „системата за лесен улов“ е важен крайъгълен камък в подходящия за вида контрол на вредителите, който подпомага хуманното отношение към животните.

 

За SWISSINNO получаването на етикета за околната среда „Blue Angel“ е едновременно потвърждение на предишните му постижения и мотивация за по-нататъшни иновации в областта на борбата с вредителите. По този начин бизнесът отново подчертава своята корпоративна философия: „Ние защитаваме това, което обичате“. Това е свързано както със защитата на човешките жилищни пространства от вредители, така и със защитата на животните и околната среда.