Добре дошли в магазин ЕкоДом!
Валута:BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език: BG

Количка

0 артикула
Валута:BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език: BG
 • Меню

Категории

НачалоМарки

Pest-X-Repel - България

Филтри
Pest-X-Repel - България

Pest-X-Repel - България

Електронните уреди за борба с вредители Pest-X-Repel

са разработени и се произвеждат в България от 1996 г. Те са ефективно средство за борба с мишки, плъхове, къртица, сляпо куче, птици, насекоми и диви животни. Уредите Pest-X-Repel са алтернатива на пестицидите и механичните средства. Те са екологично чисти, не умъртвяват животните, а само ги прогонват от избраните от Вас площи. Всички уреди са изпитани в акредитирани лаборатории и са сертифицирани в съответствие с изискванията на Европейски директиви D73/23/CEE и D89/336/CEE. Уредите Pest-X-Repel отговарят на изискванията на Европейското законодателство за СЕ маркировка на електронни уреди.

 

ВИДОВЕ ЕЛЕКТРОННИ УРЕДИ ЗА БОРБА С НЕПРИЯТЕЛИ:

 

 • УЛТРАЗВУКОВИ - Ултразвуковите уреди излъчват ултразвукови вълни, които са нечуваеми за хора и едри животни, но имат силно въздействие върху гризачите. Тези вълни действат на слуховия апарат и нервната система на гризачите. Въздействието на ултразвука нарушава жизнените им функции и предизвиква паника сред тях. Гризачите престават да се хранят и размножават, а впоследствие напускат охраняваната площ. Формата и честотата на импулсите се променя постоянно, което предотвратява привикването на гризачите към тях. Уредите намаляват плътността и на някои насекоми - мравки, мухи, комари, паяци.

 

 • ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ - Електромагнитните уреди използват електрическите проводници в сградите за излъчване на променлив сигнал, настроен да дразни нервната система на гризачите и повечето видове насекоми. Силата на електромагнитното поле около проводниците не се променя, променя само честотата си. Насекомите и гризачите усещат тази промяна и избягват местата, където уредите работят. Създаденото електромагнитното поле не пречи на работата на другите електроуреди.

 

 • ЗВУКОВИ - Тези уреди се използват основно за борба с птици, нанасящи щети на реколтата. Устройствата са разработени да плашат птиците с предварително записани тревожни сигнали от гърм на огнестрелно оръжие и естествени звуци от природата, всяващи паника сред тях. Устройствата са проектирани така, че да сигнализират за опасност на птиците и съответно да причиняват масово излитане даже, когато хищникът или съответната заплаха не е визуално забелязана от птиците. 

 

 • ВИБРАЦИЯ Тук се включват уредите за борба с подземни вредители - Къртица /Talpa Europea, L./, Сляпо куче /Spalax Leucodon/ и Полевка /Arvicolinae/. Подземните вредители имат слабо зрение, но в замяна на това силно развит слухов апарат и повишена чувствителност към почвените вибрации. Издаваният от уредите вибриращ звук дразни и плаши подземните гризачи и ги принуждава да напуснат охраняваната територия.

 

 • СВЕТЛИННИ - Мигащата светлина е друг метод за прогонване на неприятелите. Всяко животно, което има очи, може да бъде прогонено с мигаща светлина. Светлината мига 75 пъти в минута. Светлинните импулси и вторичните отблясъци с тази честота са непоносими за неприятелите и те напускат осветените места. Този метод е много подходящ за тъмни или мрачни помещения, където светлината и отблясъците са особено видими.

15

продукти

Продукти

Страница 1 от 1
«1»