Добре дошли в магазин ЕкоДом!
Валута:BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG

Количка

0 артикула
Валута:BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG
  • Меню

Категории

Екомаркировка "Blue Angel" за капаните на SWISSINNO за хуманен контрол на мишки

Дата: 2021-01-28

    Good for me.
                                       Good for the environment.

The German Ecolabel

 

 

PRO SuperCat                    No See No Touch

 

 

St. Gallen, Швейцария - 26 януари 2021 г.

 

Хуманен контрол на мишки

 

В резултат на иновативното и систематично разработване на продукти, известната швейцарска компания SWISSINNO получи екомаркировка "Blue Angel" за два важни продукта за контрол на мишките. Както капанът за мишка PRO Super Cat, така и капанът за мишки No See No Touch са преминали успешно всички тестове и са получили престижния сертификат. Това е допълнително доказателство за качеството на продуктите на компанията и възнаграждава неуморните усилия в областта на хуманната и ефективна борба с вредителите.

 

Ефективни капани за мишки за устойчив успех

 

Основната характеристика на капан за мишки е способността да привлича и убива гризачи бързо и надеждно. Освен това все повече хора отдават значение на това да се произвеждат по-устойчиви устройства, с дълъг експлоатационен живот и да отговарят на настоящите стандарти в областта на хуманното отношение към животните и защитата на видовете. Не всички капани за мишки обаче са създадени еднакви и вземането на решение по време на процеса на покупка често може да бъде трудно. Това е така, защото има големи разлики във функционалността и ефективността на капаните и в степента, до която те предлагат хуманно убиване в съответствие с хуманното отношение към животните и защитата на видовете.
Независими и надеждни организации за качество и сертифициране за опазване на околната среда като "Blue Angel" се използват, за да дадат на клиентите по-добри насоки и да им помогнат при вземането на решение. Този екологичен етикет на германското федерално правителство гарантира, че продуктите отговарят на високи стандарти, що се отнася до екологични и здравни свойства, както и неговите експлоатационни характеристики. По отношение на борбата с вредителите, критериите за получаване на маркировката се фокусират предимно върху способността за привличане, функционално действие, което подпомага хуманното отношение към животните и ефективността.

 

За да бъде награден даден продукт с "Blue Angel", той трябва да отговаря на всички тези критерии. Започвайки с привлекателност, те тестват дали капанът за мишки привлича над 90% от всички мишки в тестовата зона, като къща, гараж, селскостопанска сграда за животни и т.н., в рамките на максимум 7 дни. Дали функционалното действие подпомага хуманното отношение към животните се определя чрез периода от време, необходим за процеса на умъртвяване. За да не страдат мишките дълго, те трябва да умрат в рамките на 30 секунди след задействането на капана. Способността на капана за мишки да намали напълно популацията от заразяване се илюстрира от стойността на ефективността.

 

Капаните за мишки PRO Super Cat и No See No Touch

 

И двата продукта от SWISSINNO за контрол на мишките преминаха успешно всички тестове и следователно се открояват с тяхната ефективност. Причината за техния успех се дължи на няколко аспекта. Първият аспект е използването на твърди и висококачествени материали. Те гарантират, че капаните за мишки имат здрава конструкция и гарантират дълъг експлоатационен живот. За да се повиши нивото им на привлекателност се използва естествена стръв, която е неотразима за мишките и не съдържа никакви химикали или отрови. Изключително мощният механизъм за въздействие гарантира, че той работи в съответствие със стандартите за хуманно отношение към животните. „Система за лесен улов“, тя дава възможност на гризачите да се запознаят с капана, като по този начин правят възможно избягването на преждевременно фалшиво задействане. Това позволява на мишките да инспектират задълбочено капана и да се поставят в оптимално положение, когато ядат стръвта. Веднага щом се достигне тази позиция, капанът се затваря и в повечето случаи мишката умира мигновено. Фалшивото задействане често може да доведе до наранявания на гризачите и да им причини агония, така че развитието на „системата за лесен улов“ е важен крайъгълен камък в подходящия за вида контрол на вредителите, който подпомага хуманното отношение към животните.

 

За SWISSINNO получаването на етикета за околната среда „Blue Angel“ е едновременно потвърждение на предишните му постижения и мотивация за по-нататъшни иновации в областта на борбата с вредителите. По този начин бизнесът отново подчертава своята корпоративна философия: „Ние защитаваме това, което обичате“. Това е свързано както със защитата на човешките жилищни пространства от вредители, така и със защитата на животните и околната среда.

 

Нови продукти